Српска Истински Православна Црква сматра се неодвојивим делом Српске Православне Цркве и њеним канонским наследником након што су архијереји Српске Православне Цркве отпали од православне хришћанске вере, сарадњом са безбожном комунистичком влашћу, уласком у општење са новокалендарским расколницима (и новопасхалцима), и органским чланством у Светском савету цркава, које подразумева активно учешће у екуменистичким активностима са јеретицима и другим нехришћанским религијама, огрешујући се на такав начин о Правила светих Апостола, Васељенских и Помесних Сабора и Светих Отаца. У таквим ванредним условима Српској Православној Цркви је обновљен канонски епископат рукоположењем српског епископа од стране епископата Руске Истински Православне Цркве (Архијерејски Синод којим председава Његово високопреосвештенство архиепископ Тихон Омски и Сибирски), који имају Апостолско прејемство и Духовно наслеђе Руске Православне Заграничне Цркве и Руске Православне Катакомбне Цркве, а ове од Руске Православне Цркве пре Бољшевичке револуције.

петак, 04. јануар 2019.

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА СРПСКЕ ИПЦ


СРПСКА ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА 2018.

Архијерејски Савет СИПЦ
под председавањем г. Акакија,
Епископа Утешитељевског

Свим верним чедима Светосавске Цркве
честитамо велики и радосни празник Рођења Христовог:
МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!


Свакодневно читамо и исповедамо у Символу вере, да је Господ Исус Христос, ради нас људи и нашега спасења, сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек. Овај догађај рођења Бога у телу човечијем, Црква и ми као њена верна чеда прослављамо као најважнији и најрадоснији празник. Ово је уједно и централни догађај у животу целог човечанства. Божић је одредио и мерење овоземаљског времена поделивши га на период пре и после рођења Христовог или по антихришћанској безбожничкој терминологији на стару и нову еру.

Сви се ми за Божић окупљамо у нашим храмовима украшеним шталском сламом, која нас подсећа на место рођења Христовог, витлејемске јасле, да у радости узнесемо заједничку молитву и благодарење превечном витлејемском Младенцу и Његовој пречистој Мајци Која је својом вером, чистотом и смирењем учинила могућим долазак у телу нашег Спаситеља у свет.

Током божићног поста, трудили смо се да појачамо молитве, да се подвигом уздржања и смирења припремимо за сусрет са Богомладенцем Христом. Али нисмо можда сви успели да у потпуности овај посни период искористимо на духовно усавршавање. Но, то свакако не треба никога да баци у очајање. Нека божићна најрадоснија радост безграничне љубави Бога ка људима, преобрази наше слабости и страдања у утешну наду спасења, јер нада не постиђује, јер се љубав Божија излила у срца наша Духом Светим који нам је дат (Рим.5,5).

У тој божанској радости, желимо свим верним чедима Светосавске Српске Цркве срећну наступајућу 2019. годину, са вером и надом да ће бити благословена, да ће донети духовни препород свакој људској души, и нашем многострадалном народу у целини: „Да се Срби ОБОЖЕ, сложе и умноже“ (Свети Николај Жички). Овај духовни препород могућ је само кроз истинско покајање и саборно учешће свих нас у тајни Тела Христовог, у Коме дејствује Дух Свети – Дух Истине и Љубави, а ово спасоносно благодатно дејство Утешитеља могуће је само кроз Истинску Цркву Христову. Нека рођени од Дјеве Господ зато благослови нашу свештену борбу за препород и напредак истинске Отачаствене Цркве, која се попут витлејемског Богомладенца нашла у смиреним јаслама катакомбног служења Богу и српском народу.
Нека нашем христоименитом и многострадалном народу српском Господ још подари и мудрост и снагу да се уз Њега и са Њиме избори за победу над слугама антихриста чију љуту безбожничку тиранију трпимо већ скоро цео један век.

Са таквим молитвеним жељама, призивајући благослов Божји на све вас, још једном вас поздрављамо светосавским Божићним поздравом:

Мир Божији – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Утешитељево, о Божићу 2018. године

Ваши
 молитвеници пред Витлејемским Богомладенцем,

+Епископ
 утешитељевски АКАКИЈЕ

+Епископ шумадијски НЕКТАРИЈЕ