Српска Истински Православна Црква сматра се неодвојивим делом Српске Православне Цркве и њеним канонским наследником након што су архијереји Српске Православне Цркве отпали од православне хришћанске вере, сарадњом са безбожном комунистичком влашћу, уласком у општење са новокалендарским расколницима (и новопасхалцима), и органским чланством у Светском савету цркава, које подразумева активно учешће у екуменистичким активностима са јеретицима и другим нехришћанским религијама, огрешујући се на такав начин о Правила светих Апостола, Васељенских и Помесних Сабора и Светих Отаца. У таквим ванредним условима Српској Православној Цркви је обновљен канонски епископат рукоположењем српског епископа од стране епископата Руске Истински Православне Цркве (Архијерејски Синод којим председава Његово високопреосвештенство архиепископ Тихон Омски и Сибирски), који имају Апостолско прејемство и Духовно наслеђе Руске Православне Заграничне Цркве и Руске Православне Катакомбне Цркве, а ове од Руске Православне Цркве пре Бољшевичке револуције.

петак, 23. мај 2014.

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΣΕΡΒΙΑΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ
ΑΙΤΗΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΣΕΡΒΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Καὶ ἀπέστειλε ὁ Νῶε τὴν περιστερὰν ὀπίσω
 αὐτοῦ ἰδεῖν, εἰ κεκόπακε τὸ ὕδωρ ἀπὸ τῆς γῆς ...
καὶ ἀνέστρεψε πρὸς αὐτὸν ἡ περιστερὰ
καὶ εἶχε φύλλον ἐλαίας κάρφος ἐν τῷ στόματι αὐτῆς,
καὶ ἔγνω Νῶε ὅτι κεκόπακε τὸ ὕδωρ ἀπὸ τῆς γῆς.
(ΓΕΝ. 8, 8-11)

Η Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας απευθύνει αίτημα σε όλες της Γνήσιες Ορθόδοξες Εκκλησίες μέσω των Ιερών Συνόδων, των επαρχιών, και των ενοριών να βοηθήσουν τους πλημμυρόπληκτους αδελφούς στην Σερβία και την Σερβική Βοσνία, οι οποίοι έγιναν θύματα πρωτοφανών καιρικών θεομηνιών.

Ως γνωστόν, έχει επέλθει στο λαό μας η μεγαλύτερη καιρική συμφορά σε μια εκατοετηρίδα. Μέρη της Σερβίας και της Σερβικής Βοσνίας έχουν πληγεί από πρωτάκουστη καταστροφή. Πολλές πόλεις και χωριά έχουν πλημμυρίσει, δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, άλλοι προσωρινώς και άλλοι μονίμως. Οι πλημμυρόπληκτοι φιλοξενούνται προσωρινά σε κέντρα προσωρινής στέγασης. Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με μόνο τα ρούχα που φορούσαν. Τα ανερχόμενα νερά, οι βίαιοι χείμαρροι, και οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν τα σπίτια, τις περιουσίες, τις καλλιέργιες, και τα ζώα τους. Καίτοι οι Σερβικές αρχές και ο Σερβικός λαός κάνουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν την κατακλυσμική κατάσταση, η κάθε βοήθειαέστω και η ελάχιστηείναι ευπρόσδεκτη. Πολλές επίσημες Ορθόδοξες και ετερόδοξες εκκλησίες έχουν δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και είναι έτοιμες να αρχίσουν την συνάθροιση βοήθειας για τους πλημμυρόπληκτους.

Μακαριώτατοι, Σεβασμιώτατοι, και Θεοφιλέστατοι Αρχιερείς, μεγίστη θα είναι η ευγνωμοσύνη μας, αν απαντήσουν στο αίτημά μας και συμμετάσχουν στο κίνημα βοήθειας οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά την οικουμένη. Μπορούν να συμμετάσχουν συνεισφέροντας σε ταμείο που θα ιδρύσει η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. Σερβίας για τους πληττόμενους. Με αυτόν τον έρανο, θα αγοράσουμε βασικά τρόφιμα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένο νερό, φαρμακευτικά είδη, πάνες μωρών, και είδη υγιεινής και απολυμάνσεως. Θα διανεμηθούν από τον κλήρο και από εθελοντές πιστούς μας στις πιο πληγμένες πόλεις της Σερβίας και της Σερβικής Βοσνίας.

Ζητούμε επίσης ευχές από τις Εκκλησίες σας να ελεήσει ο Κύριος τον πολυβασάνιστο λαό μας, να αναστείλει ο πολυεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος Κύριός μας πάσαν οργήν που μας πλήττει, να μας διαφυλάξει από της ενεστώσης και δικαίας απειλής, και να μας ελεήσει.                                         

Η αδελφική σας βοήθεια για την Σερβία θα είναι όχι μόνο ως το φύλλον της ελαίας της περιστεράς του Νώε, ανακουφίζοντας και παρέχοντας ελπίδα στον βασανισμένο λαό μας σε καιρό δυστυχίας, αλλά και ως σωσίβιο που θα φέρει τον λαό μας σε επίγνωση ότι η μυστική κιβωτός του Νώε, η Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία που σώζει από τον κατακλυσμό της μεγάλης αποστασίας, είναι παρούσα και χειροπιαστή.           

6/19. 5. 2014.     
Ταπεινώς διατελώ,  
O Uteshiteljevou Ακάκιος
Πρόεδρος της Επισκοπικής Επιτροπής
της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Σερβίας